Education

FMCG şirketleri neden veri odaklı bir stratejiye ihtiyaç duyar?

Education

FMCG şirketleri neden veri odaklı bir stratejiye ihtiyaç duyar?


NielsenIQ Advanced Analytics, müşterilerinizin isteklerine ve değişen pazar taleplerine proaktif olarak yanıt vermenizi sağlar. 


Sektör Zorlukları

Enflasyon, tedarik zinciri sorunları, hissedar çıkarları ve pazardaki rekabet arasında, FMCG şirketleri zorluklarla karşı karşıyadır. Tüm bunları kontrol altına almaya çalışmak oldukça zor olabilir, ancak önemi de yüksektir.

Sürekli değişen ortamımız göz önünde bulundurulduğunda, FMCG şirketlerinin gelirlerini artırmak ve hisseleri savunmak için daha esnek, işbirlikçi ve yenilikçi olmaları gerekiyor. İleri analitiği kullanan kapsamlı ve veri odaklı bir strateji oluşturarak, şirketiniz sürekli değişen pazar dinamiklerine hızla uyum sağlama yeteneği kazanabilir.

İşte veri odaklı bir stratejinin faydasını gördüğümüz üç temel alan.


Fiyatlandırma ve gelir artışı yönetimi

Veri odaklı bir strateji, ileri analitik – bu terimler kulağa çok jenerik veya içi boş gelebilir. Şirketinizin bazı verilere erişimi olabilir, ancak bunlar aksiyona döndürülebilir mi? Rekabet etmek adına ihtiyacınız olan içgörüleri sağlamak için bunlara güvenebilir misiniz? Bazen gerçekten ihtiyacınız olan şey daha iyi veriler olmasına rağmen daha fazla veri elde etme dürtüsünde olabiliriz.

Doğru fiyatlandırma ve gelir artışı yönetimi ile, karlılığı en üst düzeye çıkarabilir, israf edici ticaret harcamalarını ortadan kaldırabilir ve doğru fiyat ve promosyon stratejisine sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz.


Ürün Çeşitliliği ve Planogram Yönetimi

Rafınızda hangi ürünler var? Tüketicilerinizin taleplerini karşılamak için yeterli ve doğru ürüne sahip misiniz? Veri odaklı bir strateji, ürün yelpazenizin sürdürülebilir bir büyüme için optimize edilmesini ve uygun şekilde oluşturulmasını sağlamaktır.

İleri analitik yaklaşımları ile ürün yelpazenizi optimize edebilir, ürün planlamanızı kolaylaştırabilir, daha iyi bir performans sağlayabilir ve rafınızı şekillendirme, düzenleme ve görselleştirme yönteminizi geliştirebilirsiniz. Daha iyi bir performans, müşterinizin davranışını daha iyi anlayarak mümkündür.

Kritik tüketici içgörülerine ileri analitik ile erişerek şunları daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz:

  • Çeşitililik gösteren pazarınızın ihtiyaçlarını karşılayan bir ürün seti belirleyebilir ve uygulayabilirsiniz.
  • Satışları artırmak için optimum alan payını ve ürün seti konumlandırmasını gerçekleştirdiğinizden emin olarak, alışverişçi ve ürün çeşitliliği stratejinizi rafa yansıtabilirsiniz.
  • Sürükleyici gerçeklik araçlarıyla alışveriş yapanların ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için artan satışları artırın

Saha uygulamaları

Tüm FMCG şirketlerinin bildiği gibi, ihtiyaçlar ve tüketici tercihleri bölgeye ve çevreye göre değişir. Doğru bir veri odaklı strateji ile satışları artırma fırsatlarını ortaya çıkarabilir, potansiyel çıktıların, medyanın ve mağaza içi eylemlerin etkisini ölçerek nokta atışı hedeflemeler yapabilirsiniz.

Nokta atışı burada anahtar terimdir. Çok genel taktiklerle para kaybetmeyi göze alamazsınız. O nedenle yatırımların nasıl önceliklendirileceği ve yerel seviyede daha hassas bir şekilde nasıl / nerede yürütüleceği konusunda yol gösterebilecek bir strateji ve araca ihtiyacınız vardır.

Gelişmiş analizler şunları yapmanıza yardımcı olur:

  • Mevcut ürün dağıtımını değerlendirip, hedeflenecek en iyi mağazaları belirleyerek satışlar üzerindeki potansiyel etkiyi ortaya çıkarabilirsiniz
  • En verimli sonucu almak için satış ekibinizin doğru yerde konumlandırılmasına öncelik verebilirsiniz 
  • Simüle edilmiş test ve kontrol gruplarına dayalı olarak tam kullanıma sunulmadan önce medya ve mağaza içi eylemlerin etkisini ölçebilirsiniz

Verilerin kullanımı

Bir FMCG şirketi olarak, kullanabileceğiniz veri hacminin farkındasınız. Bununla birlikte, bilgiye erişim veriyi anladığınız anlamına gelmez. Gerçeği bulmak için ihtiyacımız olan dipsiz bir sayı okyanusu değil, açık ve temiz verilerdir.

NielsenIQ, tutarlı büyümeyi destekleyen ve aksiyona dönüştürülebilir analizler oluşturmanıza yardımcı olabilir.

İleri Analitikten fayda sağlayın

Strateji oluşturmaya, işbirliği yapmaya ve müzakere etmeye daha fazla zaman ayırabilmek için içgörüleri ortaya çıkarmak üzere gelişmiş modellemelerde kullanılan yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerinden yararlanın.