Infographic

Covid döneminde fiyatlama takasları

Infographic

Covid döneminde fiyatlama takasları


Fiyat ve tanıtım stratejileri pandemi nedeniyle sekteye uğradı. Covid’in etkisi altında yaşamın üçüncü yılında yaşayan dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler, birçok pazardaki enflasyon baskıları nedeniyle tedarik zinciri zorluklarının, istihdam kesintilerinin ve harcama kısıtlamalarının etkisini hissetmeye devam ederken harcamalarını daha sıkı izliyorlar. Günümüz tüketicileri, katma değer sağlayan ve bütçeyi esneten ürün ve hizmet arayışında daha seçicidir.


Üreticiler, tüketicilerin fiyata daha duyarlı bir alışverişçiye nasıl dönüştüğüne her zamankinden daha yakından bakmalıdır. Son NielsenIQ 2022 Tüketici Görünümü çevrimiçi anketimiz, küresel olarak tüketicilerin% 74’ünün önceliklerini yeniden değerlendirdiğini gösteriyor. Aynı zamanda fiyat, insanların nasıl alışveriş yaptığına karar veren bir faktör haline geliyor: 4’te 1 tüketici küresel olarak tercih ettikleri marka seçimlerinden en düşük fiyatlı ürünü seçerken,% 18’i satın almak için tercih ettikleri markalar promosyona gelene kadar bekleyecek.

Fiyatlandırma ticari sonuçları etkileyen en kritik kaldıraç olduğu için yeni alışveriş davranışı ve fiyat duyarlılığı üreticiler üzerinde büyük etkilere sahiptir. Kârı en üst düzeye çıkarmak, doğru fiyatlandırma ve promosyon kararlarını zamanında vermenin yanı sıra piyasanın ve tüketicilerin ihtiyaç ve tepkilerini proaktif olarak analiz etmektir.

Tüketici sadakatini korumanın yanı sıra kârı ve artımlı geliri artırmak için fiyat ve promosyonları doğru şekilde nasıl kullanacağınız hakkında daha fazla bilgi edinmek için en son infografikimize göz atın.

2022’ye baktığımızda

Gelir artışı fırsatlarınızın tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için kendi malzemelerinize güveniyor musunuz?