Success Story

Perakende satışları ivmelendirmek: Conagra Brands, önemli ilaç perakendecisinde dondurulmuş gıda kategorisini %150 nasıl büyüttü?

Success Story

Perakende satışları ivmelendirmek: Conagra Brands, önemli ilaç perakendecisinde dondurulmuş gıda kategorisini %150 nasıl büyüttü?


COVID-19’un en başından beri perakende gıda endüstrisi üzerindeki benzersiz etkileri, şirketlerin aşırı vergilendirilmiş bir tedarik zincirinin çifte sıkıntısından ve e-ticaretin patlamasından kaynaklanan dramatik kesintilere yanıt vermek için hızlı bir şekilde dönmelerini gerektirdi.  

Conagra Brands bir istisna değildi ve küresel salgının başlarında, değişen tüketici talebine, artan öngörülemezliğe ve olağanüstü tedarik zorluklarına hızla uyum sağlamak için ürün çeşitliliği stratejilerini yenilemesi gerektiğini fark etti. 


Dondurulmuş gıda uzmanlığı

Kuzey Amerika’nın önde gelen dondurulmuş, bakkaliye ve atıştırmalık gıda üreticilerinden biri olan Chicago merkezli Conagra’nın ikonik markaları arasında Birds Eye, Marie Callender’s, Banquet, Healthy Choice, Slim Jim, Reddi-wip ve Vlasic gibi güçlü markaların yanı sıra Angie’s Boomchickapop, Duke’s, Earth Balance, Gardein ve Frontera gibi gelişmekte olan markalar yer alıyor. 

Dondurulmuş gıdalardaki güçlü konumu ile Conagra’nın kategori uzmanlığı, fırsatların kilidini açmak ve dondurulmuş ürün çeşitliliği planlarındaki sıcak noktaları tespit etmek için perakende ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışmasını sağlar. 

Aynı kanıt, şirketin 2019 yılının sonunda dondurulmuş departman satışları sadece azalmakla kalmayıp aynı zamanda toplam yenilebilir kategoriden daha kötü performans gösteren önemli perakendecilerinden biri (Perakendeci A) için yürüttüğü yenilenmiş bir raf yönetimi ve ürün çeşitliliği optimizasyon planının sonuçlarında da bulunabilir. 


Düşüşten krize geçiş

Devam eden kategori düşüşlerini birleştiren, tüketici davranışlarında ve talebinde çarpıcı değişikliklere yol açan pandeminin devam eden serpintisiydi. Buna karşılık, Conagra Brands, raf yönetimi ve ürün çeşitliliği optimizasyonunun denenmiş ve gerçek temellerini korumak için bir plana ihtiyaç duyduğunu, ancak Perakendeci A’nınkiler de dahil olmak üzere birçok farklı perakendeci yaklaşımını ve stratejisini yönetme esnekliğine izin veren bir çerçeve içinde olduğunu fark etti. 

Son 2021 CMA’da Pete Conti, NielsenIQ SVP, NA Intelligent Analytics tarafından yapılan görüntülü sohbet sırasında| SIMA Konferansı’nda, Conagra Brands’ın kategori liderliği kıdemli direktörü Chris Hubbuch, üreticinin pandemi sırasında nasıl hızlı bir şekilde adapte olduğu ve değişen tüketici talebini daha iyi karşılamak için ürün yelpazesini nasıl yönlendirdiği hakkında biraz daha fazla bilgi paylaştı. 

Hubbuch, “Herhangi bir şirketin COVID-19’un getirdiği büyük, uzun süreli krize gerçekten hazırlıklı olduğundan emin değilim” dedi. “Perakendeciler ve üreticiler, pandeminin ne kadar süreceği ve alışveriş yapanların nasıl tepki vereceği konusunda gerçekten iyi bir bilgiye sahip değildi. Bu nedenle, bir kuruluş olarak, artan arz ve talep zorluklarını ele almak için hızlı bir şekilde birden fazla iş akışı oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz.” 
 

Conagra, sadece kendi markaları için değil, aynı zamanda Retailer A’daki tüm dondurulmuş kategori için de ürün çeşitliliği boşluklarını ve fırsatlarını belirlemek için NielsenIQ’nun ürün çeşitliliği çözümlerini zaten kullanıyordu. 

Person refining their assortment

Ürün çeşitliliği stratejinizin sizin için çalışmasını sağlayın

Ürün çeşitliliği zorlaşırken, rakipleriniz her alanda avantajları arıyor. Değişen perakende ve üretim ortamının karmaşıklığını basitleştirmek için proaktif strateji ve çözümlerle bir adım önde olun


İşbirliğinin gücü

Hubbuch’a göre, tarihsel olarak, mağazalardaki dondurulmuş gıda koridoru “sınırlı kapılar ve mezeler, pizza ve dondurma değer bazlı segmentlerle ilişkilendirilmiştir”. Conagra, NielsenIQ’nun kabarcık grafiği işlevselliğinden ve artımlılık verilerinden yararlanarak, modern sağlık özelliklerine alışveriş yapanların ilgisinin yanı sıra Perakendeci A’nın dondurulmuş yemek ve sebze alanında genişlemesi için bir fırsat olduğunu keşfetti. 

NielsenIQ’nun ürün çeşitliliği çözümleri, Conagra’nın Perakendeci A’ya hem kategori hem de alt kategori düzeylerinde büyüme göstermesi beklenen eyleme geçirilebilir öneriler sunmasını ve belirli UPC’leri optimize etmek için öğe düzeyinde senaryolar sunmasını sağladı. 

Hubbuch, “Günün sonunda, en çok kullandığımız araç NielsenIQ’dandı” dedi. 

Daha sonra, Perakendeci A önerileri benimsedi ve aynı anda bazı rakip dağıtımlarını ayarlarken birden fazla markaya 10’dan fazla Conagra ürünü eklemeyi kabul etti. Sonuç olarak, 2020 yılı sonuna kadar, Perakendeci A’nın toplam dondurulmuş departmanı toplam yenilebilir maddeden 16 puan daha iyi performans gösterdi ve Conagra Markası’nın dondurulmuş kategori satışları 2019’a göre yaklaşık% 150 arttı. 

 
Hubbuch, “Bu süreçten ek bir harika sonuç,” diye açıkladı, “aynı hikayeyi alıp [başka] bir ilaç perakendecisi için çoğaltabildik ve biraz özelleştirebildik ve şimdi orada da benzer sonuçlar bekliyoruz.” 

Conagra Brands ve NielsenIQ arasında, kilit ilaç perakendecisi ortaklarından biri için en uygun ürün çeşitliliği ve alan stratejilerini etkili bir şekilde tanımlamak ve önermek üzere çözümlerden yararlanmak için yapılan başarılı işbirliği, tüketicilerin pandemi sırasında geliştirdikleri evde yemek yeme alışkanlıklarının faydalarını sürdürmek için onu iyi konumlandırıyor.